Abducted Cow Studios

SAGA-priset till Abducted Cow Studios

Priset delades ut på Sweden Game Conference som arrangeras på Arena Skövde den 14-15 oktober.

Årets vinnare blev spelet Vimmel  som har utvecklats av Abducted Cow Studios - ett team som består av studenter från Högskolan i Skövde. I spelet är man en alien som kan välja olika uppgifter, till exempel att kidnappa en ko.

Spelet utsågs som vinnare av en enig jury där representanter från Högskolan, Skövde kommun, The Game Incubator och den lokala spelbranschen testar de nominerade spelen och gör en samlad bedömning. 

Nominerade till årets Skövde Academic Game Award var tre spelprojekt som studenter vid Högskolan  i Skövde utvecklat under sina studier. De tre nominerade spelen i år är Vimmel, To Hel and Back och Rise From th Ashes. Samtliga spel går att testa under mässan på Sweden Game Conference på Arena Skövde den 14-15 oktober.

Stort grattis!

Bakgrund

För nionde året delades Skövde Academic Game Award (SAGA) ut. Game Award instiftades av kommunstyelsen i Skövde 2013 i syfte att uppmuntra unga dataspelstalanger vid Högskolan i Skövde och uppmärksamma spelutveckling som en del av Skövdes indentitet. Vinnaren av priset får ta emot ett stipendium på  20 000 kronor.