traineetjej

Traineeprogrammet Skaraborg

Studerar du till arkitekt eller ingenjör och vill få en möjlighet att pröva din kompetens i arbetslivet? Då är Traineeprogrammet Skaraborg helt rätt för dig! Vi på Skövde, Mariestad, Falköping och Tibro kommun erbjuder betald traineeplats till dig som läser sista året på din utbildning.

Vad får du?

Traineeprogrammet Skaraborg ger dig som student en inblick i kommunernas verksamheter. Detta gör att du får en tydlig bild av arbetet i en politiskt styrd organisation, hur lagstiftningen fungerar i praktiken och bättre kunskap om hur möten med kommuninvånare och andra intressenter ser ut i stora och små frågor.

Dina teoretiska studier inom arkitektur, planering eller ingenjörsteknik fördjupas och omsätts till praktiska erfarenheter. Att arbeta med samhällsplanering i en offentlig verksamhet utgår från ett helhetsperspektiv. Vi ansvarar för samtliga delar av ett projekt, från markupplåtelse till bygglov, och invånaren står alltid i fokus. Du får prova en mängd olika arbetsuppgifter kopplade till samhällsbyggnad, men du får också chansen att arbeta som generalist med ett större perspektiv inom området.

Praktiska upplägget

Traineeprogrammet Skaraborg är förlagt till de sista två terminerna av din utbildning.
Du anställs enligt Studentmedarbetaravtalet vilket innebär att din genomsnittliga tjänstgöringsgrad motsvarar ca 25 %. Det är viktigt för oss att traineeperioden inte försämrar förutsättningarna för dina studier, utan istället bidrar till ökad motivation och kunskap. Du och din handledare kommer tillsammans överens om vilket upplägg som passar dig bäst.

Hos oss får du en erfaren handledare inom ditt kompetensområde, som kommer att ge dig vägledning under hela perioden och en inblick i arbetet som ingenjör eller arkitekt. Du och din handledare kommer tillsammans överens om vilket upplägg som passar dig bäst. Programmet startar med en gemensam introduktion för samtliga traineer och handledare. Därefter placeras du i någon av våra verksamheter, men kommer inom ramen för programmet att genomföra studiebesök i de andra kommunernas verksamheter. 

Under traineeperioden utgår en marknadsmässig lön som motsvarar 25 000 kr i månaden. Detta innebär att du inte överskrider gränsen för hur mycket du får tjäna för att få fortsatt CSN-bidrag, om du inte har ytterligare inkomst hos en annan arbetsgivare.

Här kommer du att jobba!

Traineeprogrammet Skaraborg drivs tillsammans av oss - Skövde, Mariestad, Falköping och Tibro - fyra kommuner i hjärtat av Skaraborg. Med goda förbindelser och pendlingsavstånd till orter som Göteborg, Örebro, Jönköping och Trollhättan ligger vi i centrum av en region med en stor arbetskraft och starkt näringsliv. Tillsammans har vi över 122 000 invånare. Det är för deras skull vi utvecklas!

Vi har alla våra unika tillgångar, som vi värnar och är oerhört stolta över. Samtidigt är det mycket som förenar oss när vi blickar framåt. Vi vill bland annat skapa livfulla centrumkärnor där vi kan mötas, bra kommunikationer inom och utanför tätorten med buss, cykel och tåg samt nya bostadsområden som knyter samman olika delar av våra orter. Vi ser det också som viktigt att skapa en levande landsbygd, naturområden och parker med hög kvalitet för både människa och ekosystem, tillgängliga miljöer för människor med funktionsnedsättning och områden för nya företag att etablera sig i. Helt enkelt en plats där en hållbar framtid står i fokus!

Skaraborgsregionen växer och vi blir fler! Därför behöver vi anställa nya ingenjörer och arkitekter som kan bistå oss i arbetet med att planera och utveckla våra kommuner och gemensamma region. Ett värdefullt sätt för oss att få in ny kompetens och kunskap i våra organisationer är att vända oss till dig som studerar. Tillsammans kan vi hitta nya lösningar på framtidens utmaningar!

Vem är du?

Traineeprogrammet Skaraborg riktar sig till dig som till hösten kommer studera sista året på en ingenjörs- eller arkitektutbildning eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Vidare ser vi att du är engagerad, har ett genuint intresse för våra frågor och för att arbeta i en organisation med ett helhetsansvar.

Så här ansöker du

Nu har sista ansökningsdag passerat för årets deltagare till traineeprogrammet Skaraborg. (Sista ansökningsdag var 7 april 2019.)
Varmt välkommen med din ansökan nästa vår!

Övrigt

Vi kommer vid urvalet att ta hänsyn till våra kommuners arbete för att uppnå ökad jämställdhet och mångfald.

Kontakt

Sara Bergstrand, HR-partner i Skövde kommun
sara.bergstrand@skovde.se