Näringslivsgalan i Skövde

Boka redan nu in datum för 2019 års Näringslivsgala!

Den 10 oktober är det återigen dags för Näringslivsgala i Skövde. För nittonde gången samlas vi för att hylla de personer och organisationer som gjort det lilla extra under det gångna året - både från Skövde och Skaraborg.

Medan du väntar på årets upplaga av galan kan du läsa om galan och se på bilder från 2018.

Bilder från galan.

I ett fullsatt Valhall hyllade 550 personer från näringslivet i Skövde och Skaraborg kvällens pristagare. John Houdi, som var konferencier trollade, buktalade och underhöll publiken på ett magiskt sätt. Husbandet Arkivet stod för skön sång och musik.

Följande priser delades ut:

 • Det goda exemplet - Samordningsförbundet östra Skaraborg
  ICA Nära Timmersdala, Peter Lindholm
  "På ICA Nära i Timmersdala erbjuder Peter och hans personal inte bara livsmedel. Här finns också ett stort socialt engagemang för människor och butiken är en central träffpunkt i byn".


 • Industripriset Skaraborg - IDC West Sweden AB
  Skandia Elevator, Joakim och Jonas Larsson, Vara
  "Familjeföretaget från Vara som som bildades 1914. Då började Nils och Gustaf att tillverka tröskverk till närliggande gårdar. Nu driver sonsönerna Joakim och Jonas Larsson företaget i tredje generationen. De är nu  marknadsledande i Europa på transportsystem för spannmål".

 • Näringslivsforums landsbygdsnäringspris - Näringslivsforum i Skövde
  Fribergs fritidscenter, Peter Friberg
  "I Igelstorp styr Peter ”Fribergs fritidscenter” framåt. Sedan 1987 har man sålt husvagnar och husbilar.  Med fint bemötande och kunskap säljer de frihet på hjul!"

 • Näringslivsforums pris - Näringslivsforum i Skövde
  Sparsmakat, Ann-Sofie Gustafsson och Malin Jansson
  "Butik Sparsmakat arbetar kontinuerligt med utveckling av sitt koncept. Här finns inredning och möbler som gör våra hem till vackrare platser."

 • Skaraborgs mest företagsamma ungdom - UngDrive
  Mohammed Algorf från Mariestad
  "Sommaren 2018 drev Mohammed från Mariestad  och hans två kollegor det egna företaget We-tech IT genom UngDrive. Här erbjöds kunden teknikhjälp i hemmet. Företaget vann priset för bästa säljfokus och Mohammed blev bästa säljare. Han är en blivande Skaraborgsentreprenör att räkna med."

 • Skövde kommuns miljöpris - Skövde kommun
  Jättadalen Fastighets AB, David Larsson
  "Det lilla byggföretaget från Timmersdala genomför nu den modigaste satsningen och bygger höga flerbostadshus i trä. Smart för naturen, klimatet och alla som får förmånen att bo i deras projekt i Frostaliden. Jättadalen visar vägen in i framtiden!"

 • Årets Butik - Skaraborgs Allehanda och Skövde kommun
  Styled by me
  "Styled by me är butiken som alltid är på G och som har ett varierat utbud av det senaste inom kläder o inredning. Med varmt bemötande och god service kan både ung och gammal känna sig hemma här."

 • Årets Företagare - Företagarna Skövde Tibro
  Jesper Lööw och Ola Brewitz, Grahns konfektyr
  "Sedan 1949 har Grahns konfektyr producerat karameller, gelé och chokladgodis. I nya lokaler tar nu Grahns konfektyr med Jesper och Ola i spetsen återigen en kliv framåt. Godis gör livet roligare!"

 • Årets Rookie - Företagarna Skövde Tibro
  Samdura, Ludwig Pettersson
  "Enkelt och smidigt – det var ledorden för skövdekillen Ludwig när han skapade sin digitala tjänst för att planera och köpa nytt kök. Nu blir köksprocessen lätt och rolig med Samdura."

 • Årets tillväxtpris i Skövde kommun - Almi företagspartner Väst AB
  ToWe Elektronik AB, Tomas Wenell
  "Familjeföretaget ToWe elektronik AB med Tomas i spetsen har under mer än 20 år jobbat med konstruktion och produktion av elektronik och mjukvara. De hjälper kunden med allt från idé till färdig produkt."