Bild på Jättadalen Fastighets AB:s glada gäng som fick ta emot Skövde kommuns Miljöpris 2018.

Skövde kommuns miljöpris

Skövde kommun är ansvarig för Skövde kommuns Miljöpris.

Sedan 2003 har Skövde kommun delat ut miljöpriset för att uppmuntra engagemang och goda initiativ för hållbar utveckling inom näringslivet i Skövde. Miljöpriset är ett stöd, uppmuntran eller belöning för en berömvärd insats för miljön och hållbar utveckling. 

Vem kan få priset?

Miljöpriset är 10 000 kronor och delas ut till företag eller anställda i företag i Skövde kommun. Det kan även tilldelas studenter som i sin utbildning verkar för hållbar utveckling i näringslivet. Du kan nominera dig själv, en anställd eller ditt företag till Skövde kommuns miljöpris. Självklart kan du även nominera något annat företag som du tycker är värt priset.

Nominera nu till miljöpriset 2019!

För att nominera det företag eller den person som du tycker ska vinna miljöpriset 2018 skickar du ett mail till samhallsbyggnad@skovde.se. Ange vem du vill ska vinna priset och motivera gärna din nominering! Vad har personen/företaget/organisationen gjort för att förbättra miljön i Skövde?

Skicka in din nominering senast den 31 augusti 2019.

Pristagare

Miljöpriset 2018: Jättadalen Fastighets AB

De senaste åren har Frostaliden vuxit fram, Sveriges största bostadsområde med höga trähus med trästomme. Trähusbyggande är klimatsmart och har lägst miljöpåverkan enligt ny forskning som analyserat byggmaterielens hela livscykel.

Jättadalen Fastighets AB har i sitt träprojekt vågat satsa och inspirerar nu fler i branschen. Det krävs stort mod att som ett litet familjeföretag bryta ny mark. Projekt utgår från småskalighet och närproduktion, både när det kommer till material- och entreprenörsval. Husen har innovativa energilösningar och smarta finesser som gör det enklare för hyresgästen att leva hållbart på många olika sätt.

Jättadalen Fastighets AB är en god ambassadör för Skövde som ger tusenfalt tillbaka till sin bygd. Skövde kommun hoppas att miljöpriset inspirerar pristagaren att sikta ännu högre och vill rikta ett stort grattis till en mycket värdig vinnare av Skövdes miljöpris 2018!

 

2017 REKO-ringen, Annika Gustavsson och Victoria Svensson
2016  Sörgårdsmjölk
2015 Terrigio AB med Savaq irrigation system
2014 CEJN AB
2013 Moster Susannes Ekoägg

2012 Mellegård & Naij AB
2011 Glädje restaurang & bar
2010 Hamburgerrestaurangen Max
2009 Erika Karlsson, erika.k - hair by nature
2008 Anna Tjus och Annie Johansson, studenter på Högskolan i Skövde

2007 Ola Ekberg, Ekola Livs 
2006 priset delades inte ut
2005 PLS Produkter AB
2004 priset delades inte ut
2003 Eklunds bilskrot