Informationskväll om franchise den 26 september

Vill du starta eget företag? Då kan franchise vara något för dig.

Istället för att starta ett nytt företag från grunden kan du betala för rätten att använda ett redan etablerat företags affärskoncept och varumärke. Det kallas franchising. 

Vad är franchising? Ett franchisesystem består av en franchisegivare och ett antal franchisetagare där franchisegivaren hyr ut sitt varumärke och sina driftsmetoder till franchisetagaren. Med ett sådant koncept kan du slippa gå igenom de svårigheter och misstag som så många nyföretagare tvingas gå igenom till följd av bristande erfarenhet.

Vad innebär franchising för dig? För dig innebär franchising en möjlighet att dra nytta av ett redan existerande varumärke och ett fungerande affärskoncept. Mot ersättning får du som franchisetagare gå in i en färdig organisation. Franchising bygger på ett samarbete mellan två självständiga parter. Du driver ditt eget företag och är ägarmässigt oberoende.

Vad är detta för en informationskväll?

Det är en informations- och inspirationskväll som under 2 timmar ska ge dig en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare. Under kvällen kommer vi bl.a. att prata om vilken support, stöd och utbildning man får som franchisetagare samt vilka avgifter man betalar. Vi presenterar exempel på franchisegivare som söker franchisetagare, ni får lyssna på en person som tog steget och startade eget som franchisetagare, inspireras, fika, nätverka samt få tips och råd om vad det innebär att starta eget som franchisetagare + mycket mer!

För vem?

Kvällen vänder sig till dig som

  • funderat på att starta eget, men ännu inte tagit steget

  • är arbetssökande

  • är anställd

  • är egenföretagare

  • är intresserad av att byta karriär och bli franchisetagare

  • är intresserad av att veta mer om franchise

  • är företagare och vill bygga en egen franchisekedja

Tid: Onsdagen den 26 september, kl. 18.00-20.00
Plats: Skövde Kulturfabrik, Rådmansgatan 26, Skövde
Kostnad: Kostnadsfritt och vi bjuder på fika
Anmälan: senast kl. 18.00 den 25 september
Arrangörer: Franchisetorget och Skövde kommun

 

Du är välkommen oavsett var du bor i Sverige.