Privatperson

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Läs mer

Privatperson

Vet du vad energin i ditt hus används till? Du som bor i småhus eller lägenhet har stora möjligheter att minska din egen energianvändning och därmed dina utgifter.

Som privatperson är du en viktig del i att minska den globala klimatpåverkan. Genom att energieffektivisera din fastighet, byta uppvärmningssystem och använda hållbara transporter sparar du pengar samtidigt som du mår bättre. Men genom att leva energieffektivare minskar du också belastningen på klimatet och naturen.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen har som uppdrag att kostnadsfritt hjälpa dig som privatperson i Skövde kommun med alla frågor rörande energi och klimat. Oavsett om du vill ha hjälp med att installera solceller, välja värmepump, bygga nytt eller byta till en klimatsmart bil finns vi här för att du ska kunna göra det bästa valet för både plånbok och miljö.

Kontakta oss genom att skicka in en ansökan via vår e-tjänst.