Cykelvänlig arbetsplats

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Läs mer

Cykelvänlig arbetsplats

Vill ni få friskare och hälsosammare anställda samtidigt som ni gör något bra för miljön och minskar trycket på våra vägar? Bli då en cykelvänligare arbetsplats!

Se filmen och anmäl ditt företag/organisation på www.cykelvanligarbetsplats.se

För att uppmuntra arbetsplatser att göra det lättare för anställda att välja cykeln till jobbet har Skövde kommun i år anmält sig till utmaningen Cykelvänlig arbetsplats som drivs av Västragötalandsregionen.

Vad är då en arbetsplats? En arbetsplats kan vara allt från privata företag eller kommunala/offentliga verksamheter till föreningar eller organisationer. Alla är välkomna!

Hur fungerar utmaningen?

När arbetsplatsen anmält sig fyller man i en lista med olika kriterier som alla riktar sig mot hur cykelvänlig arbetsplatsen är. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller finns tre nivåer, från en till tre stjärnor. När utmaningen slutar koras en vinnare, det vill säga den arbetsplats som är cykelvänligast i Västra Götaland.