Earth Hour

Varje år anordnas Earth Hour över hela världen för att uppmana alla politiker att ta krafttag för klimatet och global rättvisa. I Skövde genomför vi klimatvänliga aktiviteter under hela veckan som leder fram till lördagen då vi släcker ner.

I år infaller Earth Hour den 24 mars. Var med och uppmana makthavarna att ta krafttag för klimatet du också i världens största miljömanifestation!

Varför ska jag släcka?

Visst är det fantastiskt att världens länder har enats om att hejda den globala uppvärmningen? Men det räcker inte med ord, nu krävs handling! Och det är här du är viktig. Var med och bli inspirerad till klimatsmartare vanor, hjälp till att ställa om Sverige till förnybar energi och lär dig mer om varför maten du äter och prylarna du köper påverkar utsatta människor och miljöer långt bort.

Genom att du och miljontals andra i Sverige deltar i Earth Hour skickar vi också en viktig signal till politikerna, både i Skövde och runt om i världen, om att vi vill se krafttag för klimatet och global rättvisa. Tillsammans gör vi det möjligt!

Detta händer i Skövde 2018

I Skövde vill vi uppmärksamma klimatet extra mycket i samband med Earth Hour. Det är därför vi har massor av aktiviteter för alla åldrar under hela vecka 12. Mer information om årets aktiviteter återkommer vi med.

Släck för jorden!

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd. Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus. Bivaxljus är bäst ur miljösynpunkt, annars är stearinljus bättre än paraffin.

Tid: lördag 24 mars, kl 20.30-21.30
Plats: Överallt!

Earth Hour 2018
Tidigare aktiviteter