Vi håller rent!

Håll Skövde Rent

Skövde kommun är stolt deltagare i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

Varje vår deltar Skövde kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

I Skövde var det 1814 deltagande skräpplockare år 2017! År 2018 var det drygt 1000 anmälda skräpplockare. Hur många blir vi år 2019?

För förskolor och skolor

Från 6 februari till 24 mars 2019 är anmälningen öppen till kampanjen Vi Håller Rent! Anmäl din förskola eller skola på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. I Skövde kommer vi distribuera materialet vecka 15-16. Kontakta Elin Fredriksson på 0500-49 73 31 för mer information kring utlämning.

För deltagande skolor/förskolor erbjuder vi oss att hämta in uppsamlat material om ni sorterar soporna och tydligt märker dem förpackningar av papper, glas, metall och plast. Gör upp angående upphämtning vid tillfället ni hämtar ut era soppåsar.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Skövdes skräpplockarvecka 2019

Under vecka 17, från tisdagen den 23 april till fredagen den 26 april, kommer förskolor runt om i Skövde kommun att plocka skräp och pedagogiskt arbeta med skräptemat. Här kan du se hur många som anmält sig hittills.

För privatpersoner och företag

Samtliga Skövdebor kan använda skräpplockarappen Skrappen! I den kan du skapa ett eget skräpplockarevent, gå med i andras event och registrera det skräp du plockar. Vem har sagt att det måste vara tråkigt att plocka skräp? Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Deltar du i aktionen som privatperson hänvisar vi dig till återvinningsstationerna, där du sorterar förpackningar av papper, glas, metall och plast och återvinner det skräp du funnit.