Vi håller rent!

Håll Skövde rent

Skövde kommun är stolt deltagare i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

Varje vår deltar Skövde kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

I Skövde var det 1814 deltagande skräpplockare år 2017!

Från 12 februari till 25 mars är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. I Skövde kommer vi distribuera materialet vecka 15. Deltagare kan under veckan hämta ut sopsäckar på Kommunverkstaden. Kontakta Ann-Sofie Blomquist på 0500-49 76 90 för mer information kring utlämning.

Deltar du i aktionen som privatperson hänvisar vi dig till återvinningsstationerna, där ni själva sorterar förpackningar av papper, glas, metall och plast och återvinner det skräp ni funnit. För deltagande skolor/förskolor erbjuder vi oss att hämta in uppsamlat material om ni sorterar soporna och tydligt märker dem förpackningar av papper, glas, metall och plast. Gör upp angående upphämtning vid tillfället ni hämtar ut era soppåsar.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!