Information om coronaviruset och covid-19

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Läs mer

Stöd vid bostadssökande

Socialtjänsten har inget generellt ansvar att ordna bostad. Stöd vid bostadssökande finns för att stötta en person i sitt bostadsökande. Personen behöver inte vara aktuell på socialtjänsten för att boka en tid.

Mottagningsteamet erbjuder upp till tre tider för stöd i bostadssökande. Mötet anpassas efter ditt behov och din förmåga.  Första besöket handlar om att kartlägga vad du gör idag. Du kan få praktiskt  stöd att registerna dig på de större bostadsbolagen och få andra tips och ideér. Andra besöket handlar om att stöd i att skriva ett personligt brev och vid tredje besöket ringer du en potentiell hyresvärd och erbjuds feedback utirån ditt samtal. 

Du kan ringa till oss eller komma till mottagningen på sektor socialtjänst (Kungsgatan 18) för att boka en besökstid.

Till besöket behöver du ha med dig e-post, uppgifter om månadsinkomst och om du har kontaktuppgifter till tidigare hyresvärd.