Två medarbetare i Skövde kommun

Nu påbörjar vi sandsopningen i Skövde

Nu är det äntligen vår och årets arbete med sandsopningen påbörjas måndagen den 9 april. Vi räknar med att vara klar med all sopning i mitten av maj. Här hittar du mer information om avstängda gator, parkeringsplatser med mera.

Vi kommer att börja sandsopa i centrum vilket bland annat innebär att parkeringsmöjligheterna förändras under perioden 9 april - 13 april. Om du har möjlighet att lämna bilen hemma dessa dagar så underlättar det för vårt arbete. 

Var gärna uppmärksam på de tillfälliga skyltarna för att se när varje gata sandsopas och var du kan parkera. Fordon som står felaktigt parkerade kan komma att flyttas med bärgningsbil.

 

Avgiftsfri parkering

För att underlätta för dig som bilist är hela Arena Skövde-parkeringen avgiftsfri den 9 april - 13 april. Dock behöver vi även sandsopa denna, vilket påverkar när olika delar av parkeringen är öppen. I ovanstående karta framgår det när de olika delarna sopas. 

Övriga stadsdelar

När sandsopningen i centrum är genomförd kommer vi fortsätta med de övriga delarna i Skövde. Då kommer också vissa parkeringsplatser stängas av för att vi ska kunna sopa undan all sand, håll koll på aktuella vägskyltar!

Det finns ingen fastställd plan på när vi kommer till de olika stadsdelarna, arbetet planeras löpande och med kort varsel. Du som är fastighetsägare är ansvarig för att din gångbana sopas. Du har möjlighet att sopa ut grus och sand i rännstenen innan vår sandsopning passerar ditt område. 

Klar i slutet av maj

All sandsopning i hela Skövde kommun beräknas vara klar i sutet av maj. Tack för visad hänsyn!