Ellastcyklarnas tid är här igen

Från och med den första april öppnar återigen Skövde kommuns uppskattade utlåning av ellastcyklar. Syftet med detta projekt är att ge kommuninvånarna möjlighet att testa ett lite mer annorlunda hållbart transportmedel.

De flesta har redan en relation till cykeln, men klart färre har faktiskt cyklat på varken en elcykel eller en lastcykel och ännu färre på en ellastcykel. Ellastcykeln är dessutom ett intressant alternativ till bilen då man faktiskt har goda möjligheter att uträtta ärenden som annars kan upplevas som jobbiga med en cykel, så som att handla i mataffären. Dessutom är det inte alls lika jobbigt att ta uppförsbacken hem med några matkassar eller kanske ett barn med sig när man har elmotorn till sin hjälp! En stor andel av de resor som görs med bil i vardagen är resor på avstånd där cykeln passar utmärkt.

Vinsten i att ta cykeln är flerfaldig. Dels är det positivt för klimatet med klart mindre utsläpp än en bil, dels är det positivt för hälsan och slutligen är driftskostnaden väldigt mycket lägre (speciellt med en vanlig cykel!).

Länk till hemsidan: Låna en lastcykel (skovde.se)