Dags för Friskvårdens dag!

I över 30 år har Skövde kommun tillsammans med ett stort antal föreningar anordnat Friskvårdens dag på Billingen. På söndag är det dags igen och nytt för i år är att det kommer gå en gratis buss fram och tillbaka från berget.

Syftet med Friskvårdens dag är att ge medborgare möjligheten att träffa föreningsrepresentanter, få information och prova på nya saker under lättsamma former längst en promenadslinga på vackra Billingen.

-         Det brukar komma omkring 3000 personer så det är en uppskattad dag. Vi får ofta höra av föräldrar att de varit här som barn och åker nu tillbaka med sina barn, det är ganska häftigt, säger Camilla Hammarström, arrangör på kultur- och fritidsavdelningen.

Under årens lopp har utbudet breddats, från att tidigare bara vara föreningen i Skövde kommun, till att även ge plats för friskvårdsföretag och organisationer som stäcker sig utanför kommunens gränser.

-         Det är ett roligt arrangemang! Enkelt men väldigt uppskattat, konstaterar Anders Carlsson, verksamhetsansvarig på Billingens fritidsområde.

Bland utställarna finns några nya och flera återkommande. På grund av ombyggnationer på Billingen är promenadslingan omgjort en aning, men start och mål är vid stora parkeringen på berget.

För första gången kommer det att gå en buss till evenemanget med första avgångstid 9.30 från Södra Ryds centrum och andra avgångstid vid Arena Skövde klockan 10.00 för att köra tillbaka besökarna på eftermiddagen vid 13.30 och sedan 14.30.

-         En buss har varit efterfrågad i många år så vi är väldigt glada för att ha fått till de i år, säger Camilla Hammarström.

 

Läs med om Friskvårdens dag  HÄR