människor på friskvårdens dag

Friskvårdens dag ställs in

Friskvårdens dag, som äger rum första helgen i september, ställs in för år 2020 på grund av covid-19. De restriktioner som gäller i samband med coronaviruset och covid-19 gör att Skövde kommun inte kan säkerställa att besökare under dagen håller avstånd och väljer därför att ställa in arrangemanget.

Skövde kommun arrangerar Friskvårdens dag på Billingen den första söndagen i september varje år. Under dagen finns ett flertal föreningar och friskvårdsföretag representerade längst en promenadslinga på berget. Syftet med dagen är att visa upp det rika kultur- och fritidsutbud som finns i kommunen. Ett arrangemang som lockar tusentals besökare.

Planeringen för dagen brukar starta i april, men på grund av coronaviruset och covid-19 har inbjudan till föreningar och företag skjutits upp i väntan på nya restriktioner.

- Nu kan vi inte vänta längre utan får tyvärr ställa in årets evenemang, säger Camilla Hammarström, projektledare för Friskvårdens dag. Det är så klart väldigt tråkigt men vi hoppas på ett stort intresse och engagemang från föreningarna nästa år istället, fortsätter Camilla. 

Information och stöd till föreningar
Skövde kommun har samlat information och stöd till föreningar i samband med coronaviruset och covid-19. https://skovde.se/kultur-fritid/foreningar2/foreningsinformation-covid-19/