Här är de nomierade till Idrottsgalan 2019!

Nomineringskommittén har presenterat de utvalda nominerade till varje pris på Idrottsgalan 26 januari 2019. Det finns en stor bredd bland de nominerade och trots att de blev rekord på antalet inlämnade förslag vill nomineringskommittén se ännu fler nominerade i framtiden.

Bildtext: Annelie Samuelsson och Malin Toll Hägg från nomieringskommittén

Malin Toll Hägg, ordförande i kommittén började med att gå igenom ledorden för deras arbete och betonade att det blir allt viktigare att se utanför de individuella prestationerna.

-          Då menar jag vad de nominerade gör utöver sina prestationer, deras samhällsengagemang och delaktighet. För att Skövde ska fortsätta att utvecklas behövs alla, konstaterar hon.

 På tisdagens pressträff i Arenan presenterades även kvällens konferensiär, Boris René som berättade att han verkligen ser fram emot att guida genom den här kvällen som är till för att lyfta och hylla idrotten i kommunen.

 -          Jag kommer själv från idrottsvärlden så jag vet hur viktigt att levande föreningsliv är, konstaterar han.

Boris René

Övriga artister på galan är Saraha och Ace Wilder, både kända från Melodifestivalen. Koreografen och dansaren Litho Nericcio var också med på träffen och han lovade att tillföra moves till galan.

Alla nominerade finns HÄR

Mer information om galan och köp av biljetter sker på skovde.se/idrottsgalan