Lektioner på en lördag!

Snart är det dags för alla sjätteklassare att välja högstadieskola och på Rydskolan får de som vill en unik möjlighet att besöka undervisningen i sjuan när skolan, biblioteket och fritidsgården i Södra Ryd har öppet hus på lördag.

Lisa Fredh, Robin Frisen och Cherbil Bahnan är tre av eleverna i sjuan som kommer ha undervisning med publik på lördag och de hoppas att många kommer för att besöka deras skola.

-          Det är lite pirrigt, tycker Lisa Fredh som trivs bra och tycker om sin skola.

Förutom att besökarna på lördag får vara med på lektioner i högstadiet blir det klädbytardag i skolans matsal och i skolan café bjuds det på elevernas favorit, kycklingpiroger.

-          Vi kommer även informera om de olika inriktningar vi har här på Rydskolan, säger Marita Dalefalk och berättar att högstadiet har bland annat en programmeringsprofil och en fotbollsprofil. 

Även biblioteket har öppet mellan 11 och 15 på lördag och där kommer det finnas information om kommande resor till bland annat Liseberg.

På biblioteket kommer även medarbetare på Volvo finnas på plats för att berätta om integrationsprojektet ”låna en medarbetare på Volvo” som nu startat.

På fritidsgården Flamman kommer kommunen visa och berätta om det pågående planprogrammet och fritidsgårdens personal är där för att möta både ungdomar och föräldrar. Det utlovas även smakprov på mat från Somalia och Afghanistan.

-          Alla är välkomna, inte vara folk som bor här i Ryd, säger Mark Hudson på svenska kyrkan som kommer finnas i skolans entréhall tillsammans med nattvandrarna och fritidsbanken för att informera om sin verksamhet.

Fritidsbanken har också med sig sin nyinköpta isrink som gör det möjligt att åka skridskor även när det är flera plusgrader. De har även skridskor och hjälm till utlåning.

Öppet hus Södra Ryd 

För mer information kontakta Ingela Backman 0500-498218

Bilderna är tagna av Skövde kommun