Tre barn med en ballong

Välkomna till Friskvårdens dag 5 september

Friskvårdens dag, som äger rum första söndagen i september, ställdes in 2020 på grund av covid-19, men i år kommer vi genomföra denna uppskattade familjedag 5 september 2021!

Skövde kommun arrangerar Friskvårdens dag på Billingen den första söndagen i september varje år. Under årets evenemang kommer nära ett 60-tal föreningar organisationer och friskvårdsföretag att finnas representerade längst en promenadslinga på berget. Syftet med dagen är att visa upp det rika kultur- och fritidsutbud som finns i kommunen. Ett arrangemang som lockar tusentals besökare.

Nytt för 2021

Den tipspromenad som ledar besökarna runt slingan kommer vara digital som en Coronaanpassning. Ladda ner appen X - rundan på din telefon redan nu!

Xrundan – Appar på Google Play

Slingan kommer börja vid stora parkeringen upp på Billingen och gå förbi nyöppnade Billingecentret, sedan runt Åsbotorpsjön och sedan avslutas vid stadion. Vi har alltså bytt håll på slingan från tidigare år för öka tillgängligheten.

Kom när det passar mellan 9.30 och 12.00

Utställarna finns på plats hela förmiddagen och du som besökare kan komma och starta slingan när det passar er mellan 9.30 fram till sista start klockan 12.00.

Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och är du sjuk så stannar du hemma!