Slideshow image bild1Slideshow image bild2Slideshow image bild3Slideshow image bild4Slideshow image bild5

För barn och unga

Välkommen till ett rum fullt av sagor och magi!

På biblioteket finns alla berättelser samlade - spännande, läskiga, roliga, och kanske berättelser du känner igen dig i. Vad har du för intressen? Fråga en bibliotekarie efter böcker om det, och jag lovar dig att du inte blir besviken! Vi bibliotekarier är som lite detektiver, vi gör alltid vårt bästa för att hitta just boken för dig.

Men är det inte böcker som är din grej? Du kanske älskar berättelser, men hellre lyssnar? Vi har såklart det med. Du kan låna böcker på vår hemsida, eller du kan komma in till oss och låna CD-böcker. Du hittar också dataspel och tidningar.

Vi ordnar ofta aktiviteter för både små och större barn. Tid och plats hittar du i månadens kulturblad och evenemangskalendern.

För dig som inte läser tryckta böcker

 På Äppelhyllan finns bland annat böcker på teckenspråk och med punktskrift.

Äppelhyllan

Jag vill läsa på andra språk än svenska

Vi har böcker på väldigt många språk. Hittar du inte böcker på just ditt språk, så fråga bibliotekarien, så försöker vi ordna detta.

Bibliotekskort

Bibliotekskort är gratis, och du beställer det i den stora lånedisken på biblioteket.

Beställ gärna i förväg, så går det fort att hämta! Genom bibliotekskortet kommer du även åt våra tjänster där du kan låna e-böcker, ljudböcker och film. Här finns mycket att välja på för alla åldrar.

Barn kan få ett eget bibliotekskort från 6 års ålder, eller när de kommer till biblioteket med skolan. Om en barngrupp eller klass skall få lånekort, behöver biblioteket ett underskrivet ”låntagaravtal” från målsman till varje barn. Kontakta Charlotta Karlsson eller Lizette Uddmar för blanketter och mer information!

Tidskrifter

Vi har flera tidskrifter för barn, bland annat Bamse, Kamratposten och Julia.

Tidskrifter för barn