Äldrecentrum Ekedal

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Läs mer

Äldreboendet Ekedal

Äldrecentrum Ekedal

Äldrecentrum Ekedal ligger naturskönt vid Boulognerparken med en sin härliga badsjö.

Inom gångavstånd finns Skövde centrum med affärer, apotek, kyrka, bageri samt buss och tågförbindelse. Boendet är byggt i 5 våningar med 10 lägenheter på varje våning. Första våningen består av korttid och övriga 4 våningar är boende för äldre. På varje våning finns 2 balkonger i olika väderstreck. Man har också tillgång till en stor trädgård utformad för alla sinnen.

Lägenheten består av ett rum med kokmöjligheter och en rymlig toalett och dusch som är handikappvänlig. Det finns säng och madrass resten möblerar du med egna möbler och saker. Det finns gemensamma utrymmen där man kan inta sina måltider, se på tv, läsa och umgås med andra på boendet.

Det finns tillgång till spa med handikappvänligt badkar för avkopplande bad. Här finns också möjlighet till fotvård och hårvård. Fritidsledare finns för stöd i vardagens aktiviteter där det erbjuds mycket sång o musik men även bakning och pyssel.

Vi strävar efter att alla som bor på Ekedal, eller besöker oss, ska känna sig väl bemötta. Vi vill också att de boendes önskemål ska styra, exempelvis att den boende kan stiga upp eller lägga sig när denne själv vill.

Om- och tillbyggnad av äldrecentrum Ekedal

I augusti/september 2018 påbörjas byggnation av 80 nya lägenheter på Ekedal.
Om– och tillbyggnaden består av två nya hus varav det första huset beräknas att vara klart i december 2019 och det andra i juni 2020. Befintlig verksamhet påverkas inte av byggnationen. Vi kommer att erbjuda samma vård och omsorg precis som tidigare.

Läs mer om byggnationen här.

 

Befintligt antal lägenheter för äldreboende: 20
Befintligt antal lägenheter för boende med demenssjukdom: 20


Adress:
Ekedalsgatan 14
541 37  SKÖVDE

 

Telefon avdelningar:
Våning 2 0500-49 73 82
Våning 3 0500-49 73 83
Våning 4 0500-49 73 84
Våning 5 0500-49 73 85
Sjuksköterska 0500-49 73 88 alt. 49 73 89