Äldreboenden öppnar för besök 1 oktober

Från och med torsdag den 1 oktober kommer Skövde kommuns äldreboenden öppna för att ta emot besök.

Inför öppningen har arbete pågått för fullt med att skapa förutsättningar för säkra besök för både boende, personal och anhöriga. Ett stort ansvar vilar på besökaren att vara symtomfri.

— Precis som i samhället i övrigt så är det i samband med besök på våra äldreboenden viktigt att vi ser till att hålla avstånd till varandra, att tvätta händerna noga och ofta och att man är symtomfri. Som besökare hos oss ska man förhålla sig till de instruktioner som finns på respektive boende. Är man osäker så fråga oss, vi hjälps åt för att göra det här så bra som möjligt.

Förbokade besök gäller på äldreboenden

Om man vill besöka ett av Skövde kommuns äldreboenden så behöver man förboka sitt besök. Dörrarna kommer tillsvidare fortsatt att vara låsta för att undvika att få ett för stort antal personer i lokalerna samtidigt. Varje äldreboende kommer att ha information om vad som gäller och hur man ska göra för att boka sitt besök.

— Vi vill att alla ska känna sig välkomna till oss, men för att vi ska kunna säkerställa säkra besök behöver vi se till att inte alla kommer samtidigt. Vi måste tillsammans ta ansvar för att det här blir bra, säger Jonas Engelbrektsson.

Träffpunkter, caféer och restauranger

För de caféer, träffpunkter och restauranger som finns inom kommunens verksamheter gäller fortsatt att det kommer att vara stängt för externa besökare. Det innebär att de som bor i huset kan äta, fika och träffas men att man som besökare är hänvisad till att umgås i den egna lägenheten eller vid anvisat utrymme.

— Det är nu viktigt att vi tillsammans tar ansvar för att det här blir bra och för att vi fortsatt också arbetar för att hålla smittan utanför våra boenden, säger Jonas Engelbrektsson.

Innan du besöker ett äldreboende

Vi är måna om att skapa en så trygg miljö som möjligt för personal och boende. Inför ditt besök vill vi påminna om några saker som vi tillsammans behöver tänka på.

  • För att besöka oss måste du vara symtomfri och känna dig frisk.
  • Under ditt besök är det viktigt att du håller avstånd.
  • Tvätta händerna noga och ofta. Använd handsprit vid behov.
  • Ställ frågor till oss som jobbar här om du är osäker på vad som gäller. Vi hjälper gärna till.
  • Om du känner dig minsta tveksam på om du har några symtom eller inte känner dig helt frisk ber vi dig komma tillbaka en annan dag.
  • Lyssna på personalen och följ de instruktioner som de ger.