Tim uppträder på talangjakt i Skövde

Funkisfestivalen

Föreningen Funkisglädje var i Skövde den 14 januari och anordnade en talangjakt på Commerce. Det blev en välbesökt och glädjefylld folkfest!

Funkisfestivalen är en melodifestival för personer över 15 år med kognitiv och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. En arbetsgrupp som består av deltagare från fritidsverksamheten inom LSS, brukarrepresentanter, Skövde Musikskola, Kultur- och fritid, Next Skövde och Drottning Blankas gymnasieskola har redan påbörjat arbetet för att Skövde Kommun ska kunna delta i Funkisfestivalen 2021.

- Ofta drivs projekt som är riktade till personer med funktionsnedsättning internt inom vård- och omsorg. Därför är det så kul att vi denna gång kan samverka med fler aktörer för att kunna anordna en deltävling i Funkisfestivalen. Det blir verkligen delaktighet i samhället på riktigt, säger Andreas Hurtig Wessman som är verksamhetsutvecklare inom sektor vård- och omsorg 

Som en förberedande del anordnade föreningen Funkisglädje en talangjakt den 14 januari. Det blev en glädjefylld och välbesökt folkfest.

- Vi fick faktiskt sätta stopp när elva deltagare anmält sig till talangjakten, vi hade inte hunnit med alla annars. Men superkul att så många ville vara med! Det är ett gott tecken inför att vi deltar i den stora Funkisfestivalen, säger Elin Nilsson som är fritidssamordnare inom LSS.

Planeringen är för att delta i Funkisfestivalen 2021 är igång och ytterligare information kommer, så håll utkik efter nyheter!