Stängda interna träffpunkter och restauranger inom äldreomsorgen

Efter att två fall av covid-19 vid äldreboenden i Skövde kommun har konstaterats under förra veckan beslutades tisdagen den 14 april att stänga ner de interna träffpunkter som finns på Käpplunda gärde, Solgården, Bagaren, Billingsdal, Boken och Norrmalm samt de restauranger som hittills haft öppet på Käpplunda gärde, Solgår samt Boken och Bagaren.

Syftet med beslutet är att se till att inte smittan sprids inom de äldreboenden som nu har haft konstaterade fall och för att minska risken för att det kommer in även på övriga boenden.

— Det här är förebyggande åtgärder för att försöka förhindra smittspridning på aktuella boenden och för att minska risken att det kommer in på något av våra övriga boenden. Vi har redan besöksförbud och vi har tydliga rutiner kring hygien och att personalen inte ska komma till jobbet när man har symptom, säger Jonas Engelbrektsson. 

Restaurangen på Käpplunda gärde är stängd och de boende får matlådor från och med tisdag 14 april. Restaurangerna på Solgården, Boken och Bagaren kommer att vara stängda från och med  15 april och även här får de boende matlådor istället.

Caféer på Käpplunda gärde, Bagaren och Ekedal stängs också från och med 15 april.