Lintujärven lasten ja nuorten leiri 2024 Lintujärvi barn- och ungdomsläger 2024

Sverigefinska Riksförbundets efterlängtade sommarläger på Axevalla folkhögskola!

Sverigefinska Riksförbundets efterlängtade sommarläger kommer igen! I år kommer vi att ha två läger på grund av stor efterfrågan: ett läger i juni och ett läger augusti. För att det är så många som vill vara med, får en deltagare endast anmäla sig till ett läger. Om det finns tillräckligt många platser kvar efter anmälningstidens utgång kan vi öppna anmälan igen för dem som redan har fått en lägerplats.

"Lintujärven leirit" ordnas för barn och ungdomar på 7-15 år. På lägren använder vi så mycket finska som möjligt och målet är att inspirera lägerdeltagarna att lära sig och våga prata mer finska genom roliga aktiviteter och tillsammans med nya och gamla vänner.

LÄGEROMRÅDE OCH BOENDE
Lägren är på Axevalla folkhögskola, som ligger mellan Skara och Skövde. Det finns goda möjligheter till lek och friluftsliv samt en bastu som värms upp ett par gånger under lägren. Det finns också en strand som ligger endast ca en kilometer bort från lägerområdet.

I Axevalla delar man rum med 1-3 kompisar. Vi gör vårt bästa så att alla får bo tillsammans med dem de önskar.

LÄGERAVGIFT
För RSKLs medlemmar kostar lägret 1400 kr (du kan bli medlem via www.rskl.se-sivun) och för icke-medlemmar 1800 kr. Skövde kommun betalar 1000 kr av deltagaravgiften om barnet bor i Skövde kommun. Skicka anmälan om att du/ditt barn bor i Skövde till anoo.niskanen@skovde.se och anmäl ditt deltagande på lägret enligt instruktionerna nedan:

Anmälan görs via det digitala systemet Lyyti. Anmälningsperioden börjar den 1/3 kl. 10:00 och tar slut den 17/3 kl. 23:59. Då det finns ett begränsat antal lägerplatser och det är först till kvarn som gäller, lönar det sig att vara beredd när vi öppnar anmälan. Du kan både köa till ett läger och anmäla dig till ett annat om det du vill delta i är fullbokat, så länge du meddelar oss direkt vilket läger du vill delta i om du för en plats till det läger du köar till.

Anmälningslänken till lägret i juni: lyyti.in/lintujarvi-6-2024
Anmälningslänken till lägret i augusti: lyyti.in/lintujarvi-8-2024

Vi skickar ett större lägerbrev innan lägren börjar. Varmt välkomna med till Lintujärven leirit!

Mer information:
Kerttu Jukkala, kerttu@rskl.se
Barn- och ungdomssekreterare, RSKL

SUOMEKSI

RUOTSIKSI/SVENSKA