Energi- och klimatrådgivning

Välkommen till din lokala energi- och klimatrådgivning!

Skövdes energi- och klimatrådgivning finns till för att förmedla opartisk och kostnadsfri rådgivning om energi och klimat till privatpersoner, företag och lokala organisationer. Vi ger dig tips och råd om hur du kan minska din energianvändning och hur du ska göra för att påverka miljön så lite som möjligt.

För att komma i kontakt med energi- och klimatrådgivningen använder du i första hand e-tjänsten här på hemsidan. Om du väljer att logga in med mobilt bankID kopplas dina kontakt- och fastighetsuppgifter direkt till din fråga, annars får du skriva in dem manuellt.

Du kan få hjälp att fylla i e-tjänsten genom att ringa till Kontaktcenter på telefon 0500-49 80 00.

Vi hjälper dig!

Energi- och klimatrådgivaren är en kommersiellt oberoende och kostnadsfri tjänst som finansieras med bidrag från energimyndigheten. Vi finns till för hjälpa privatpersoner, organisationer och företag med hur de kan minska sin energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka sina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt.

Mer information vad vi kan hjälpa just dig med hittar du på respektive avsnitt: privatperson, organisation/förening och företag.

Här på webben har vi också samlat grundläggande information om energi och klimat, informationen hittar du under rådgivning och tips. Du hittar även flera broschyrer från Energimyndigheten att ladda ner för fördjupad information.