Välkommen som företagare i Skövde kommun

I Skövde arbetar vi för att du som företagare ska trivas!

Detta gör vi bland annat  genom att aktivt arbeta med att förbättra företagsklimatet, samverka med lokala samarbetspartners, kontinuerligt arrangera frukostmöten och andra mötestillfällen. Här får du chansen att nätverka och träffa andra företagare.

Kommunen har ett nära samarbete med Näringslivsforum som representerar olika näringslivsorganisationer i Skövde och är näringslivets röst in i kommunen. Vill du vara med och påverka Skövdes utveckling ska du bli medlem här.

Varje år arrangerar Skövde kommun tillsammans med Företagarna en stor näringslivsgala där vi hyllar de personer, organisationer och företag som med själ och hjärta gör det lilla extra och på så sätt bidrar till att göra Skövde och Skaraborg till en spännande plats att besöka, verka och leva i.

IT, tjänster

IT och tjänstesektorn är en starkt växande sektor bl.a. genom stora satsningar i teknikparken Science Park Skövde.

Sweden Game Arena

Med gemensamma krafter har näringsliv, akademi och samhälle byggt dataspelsbranschen i Skövde. Nu är det dags att ta nästa steg. Att jobba ännu mer fokuserat med interantionalisering. Företagens produkter har redan i dag en internationell marknad. Nu gäller det att jobba hårdare med att bygga platsen Skövde som Dataspelstad. Detta görs under namnet Sweden Game Arena.

ASSAR

ASSAR industrial Innovation Arena är en mötesplats där den som arbetar inom tillverksningsindustrin och teknikföretagen kan hitta relevanta kontakter. Här finns ny teknik, ny forskning och nya lösningar för industrin.

Handeln

Handel är en mycket näringsgren i Skövde. Få orter i landet kan mäta sig med utveckingen i Skövde. Detaljhandeln har de senaste tio åren ökat med drygt 40 %.

Landsbygden

Utveckling av landsbygden är en prioriterad fråga för Skövde kommun där områdesutveckling av Skövdes tätorter ligger högt upp på agendan.

Försvaret

Skövde är efter Stockholm och Karlskrona den tredje största förbandsorten i Sverige. Här finns en stark koncentration av kunskap och resurser för markstrid genom de tre förbanden; Skaraborgs Regemente P4, Trängregementet och Markstridsskolan. I Skaraborg finns totalt fem förband med Livregementets husare K3 i Karlsborg och Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenär, Lidköping.

Tillverkning

Det är inte fel att kalla Skövde för Sveriges motor, bl.a. med tanke på att Volvo Group Trucks Operations och Aurobay tillverkar mer än en halv miljon motorer varje år.

Andra framgångsrika företag från Skövde tillverkar snabbkopplingar, rostfria produkter, godis, ortopediska implantat och cement.

Offentlig sektor

I Skövde finns många offentliga arbetsgivare och samhällsfunktioner samlade. Den största offentliga arbetsgivaren är Skövde kommun som också är kommuens största arbetsgivare. Andra offentliga arbetsplatser är Skaraborgs sjukhus, Högskolan,  Folktandvården i Västra Götland, Tingsrätten, Polisen och Västtrafik.