Kulturstipendiet 2023 till musikförening

Kultur- och Fritidsnämnden i Skövde kommun har beslutat att ge årets kulturstipendium till musikföreningen Beardmen. Årets honorärspris går till Britt Larsson, vice ordförande i den ideella föreningen Riksteatern Skövde.

– Kulturkollektivet Beardmen har med ett enastående driv och stort hjärta bidragit till ett pulserande musikliv i Skövde och övriga Skaraborg under snart tio år. För ett stort engagemang med passion och uthållighet som ger många tillgång till levande musik, tilldelar Kultur- och fritidsnämnden Kulturkollektivet Beardman 2023 års kulturstipendium, säger Helene Lundqvist, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Sedan starten 2014 har musikföreningen Beardmen i Skövde Kulturhus genomfört över 350 konserter för Skövdeborna och besökare att njuta av. Förutom klubb, festival och spelningar i Skövde Kulturhus har föreningen även arrangerat och varit medarrangörer till event i både Tibro, Falköping, Lidköping och Mariestad genom åren. Drömmen är en egen föreningslokal att utgå ifrån och kunna utveckla koncepten. Föreningen har gjort en enastående resa som arrangörer och har massor av tankar, idéer och förfrågningar framåt.

Kulturstipendiet består i en prissumma på 20 000 kronor och föregås av en nomineringsprocess från allmänheten. Stipendiet delas ut i samband med nationaldagsfirandet i Skövde den 6 juni.

Förutom kulturstipendiet delar kultur- och fritidsnämnden även ut ett honorärspris som i år går till Britt Larsson, vice ordförande och hängiven eldsjäl i den ideella föreningen Riksteatern Skövde.