Centrum

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Läs mer

Centrum

Centrum

Här bor du nära restauranger, uteliv, kultur och shopping samtidigt som du har nära till naturen med vårt unika Billingen.

Centrum är ett tilltalande bostadsområde för dig som vill känna stadslivets puls och ha nära till shopping och nöjen. Här blandas såväl bostadsrätter och hyresrätter samt tillgodoser de flesta önskemål om storlek. Här finns de små lägenheterna, men även de riktigt stora. Flera av husen har mysiga innergårdar.

I centrum finns inte bara shopping och nöjen, utan även äldreboende, vårdcentral, tandläkare, skola och en större livsmedelsbutik. Resecentrum, som är regionens knutpunkt för tåg och bussar, ligger mitt i stadskärnan.

Du kan njuta av flera gröna parker i centrala Skövde; Helensparken med spännande kulturhistoria, Garpaparken med ett rikt fågelliv och Boulognerskogen med anor från 1800-talet är alla belägna i, eller bara ett stenkast från, centrum.

 

Snabbfakta


Busshållplats Ja
Grundskola Ja (åk 7-9)
Förskola Nej
Livsmedelsbutik Ja