Pluspolarekort

Pluspolarekortet ger en större möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att ta del av olika evenemang inom kultur och fritid

Med pluspolarekortet får du ta med dig en pluspolare som stöd eller bara som sällskap. Det kan exempelvis vara en kompis eller granne. Denna person följer med utan att betala entréavgift på olika arrangemang. Du som har pluspolarekortet betalar ordinarie pris.

Pluspolarekortet är personligt och gäller för personer med funktionsnedsättning av varierande slag och som bor i Skövde kommun.

Personer som är 12 år eller äldre kan ansöka. Kortet är gratis och gäller under fem år, därefter kan du ansöka om ett nytt kort. För att få ett pluspolarekort ansöker du via e-tjänsten "Ansökan om Pluspolarekort" (finns under rubriken relaterad information).

Pluspolarekort införs vid de anläggningar där kultur- och fritidsavdelningarna själva står som arrangörer. En förteckning över de föreningar, företag och organisationer som ingår som pluspolare finns tillgänglig på denna sida (under rubriken relaterad information).  Förteckningen uppdateras kontinuerligt.

Alla deltagande arrangörer har en dekal som sitter vid entrén.