Äldreboendet Solgården i Tidan

Äldreboende Solgården i Tidan

I samhället Tidan 2,5 mil norr om Skövde ligger äldreboendet Solgården.

Äldreboende Solgården är byggt i ett plan med totalt 11 lägenheter för särskilt boende och 20 lägenheter för personer med kognitiv svikt. Boendet ligger i samhället Tidan 2,5 mil norr om Skövde och har en lummig utemiljö samt en stor och fin samlingssal. En trevlig fritidsverksamhet erbjuds samt besök av kyrkan varje vecka. Det är lätt att ta sig ut för promenad och affär finns nära. Här finns även Träffpunkt Solgården som är öppen för de boende samt allmänheten och erbjuder varierande aktiviteter. 

Här erbjuds lägenheter bestående av ett rum med rymlig toalett. Det finns säng och madrass, resten möblerar du med egna möbler och saker. I gemensamma utrymmen finns kök med matsal för gemensamma måltider samt vardagsrum för att se på tv, läsa och umgås med andra på boendet. Det finns balkong på varje våningsplan och i husets restaurang finns möjlighet till gemensam samvaro för boende och besökare.

På äldreboende Solgården arbetar fritidsledare samt vård- och omsorgspersonal för att tillsammans skapa en aktiv vardag för de boende. Det erbjuds flertalet aktiviteter exempelvis utevistelse, spela spel, sång och musik vilket anpassas efter de boendes önskemål.

När man bor på äldreboende Solgården, eller besöker verksamheten så vill vi att alla ska känna sig välkomna och väl bemötta. Vi arbetar med Individens Behov I Centrum (IBIC) och vår strävan är att alla boende ska få en god omvårdnad där deras behov och önskemål styr vardagen.

Adress:
Götgatan 1 och 3
549 31  TIDAN
 
Telefon till boendet
Götgatan 1: 0500-49 37 10
Norra avd. 0500-49 37 20
Södra avd. 0500 -49 37 30