Trygghetsbostäder och seniorbostäder

Skövde kommun trygghetsbostäder 70+

Trygghetsbostäder är vanliga lägenheter som är anpassade för äldre. Du erbjuds möjlighet till ökad trygghet och gemenskap. Trygghetslarm kan erbjudas mot avgift. Du har tillgång till social träffpunkt. Vill du ansöka om hemtjänst vänder du dig till kommunen.

Du som vill bo i någon av kommunens trygghetsbostäder anmäler dig till Skövdebostäder och ställer dig i bostadskö. Kommunen äger och förvaltar trygghetsbostäderna och Skövdebostäder administrerar uthyrningen. Se länk till Skövdebostäder under "länkar".

För att kunna få en trygghetsbostad ska du som hyresgäst vara 70 år fyllda vid kontraktstidens start. Förtur ges till den som är 90 år eller äldre.

Skövde kommun har trygghetsbostäder i Tidan och i Timmersdala. I centrala Skövde finns trygghetsbostäder på Boken, Bagaren och Käpplunda Gärde. 

Skövdebostäder trygghetsbostäder 65+ 

Hos Skövdebostäder kan du bo i ett bra boende oavsett var i livet du befinner dig. Trygghetsboendena är anpassade så att du ska kunna bo kvar även om till exempel din rörlighet minskar. Det är ett vanligt boende men med det där lilla extra som skapar hög tillgänglighet och förutsättningar för gemenskap och trivsel. Trygghetsboendena är enbart tillgängliga för dig som är fyllda 65 år.

  • Norra Aspövägen 2
  • Fältspaten, Norra Bergvägen 16
  • Gamla skolan, Torggatan 22, 28
  • Mossagården, Gustav Adolfs gata 32 a-c

 

Seniorbostäder

Seniorbostäder är vanliga lägenheter som är anpassade för äldre, oftast med åldersgräns 55 år och uppåt. Du kontaktar själv hyresvärden för intresseanmälan, se under "länkar".
                

Centralorten

  • Stiftelsefastigheten Vallen. Norra Bergvägen 1. (Bostäder till äldre med nedsatt ekonomi, prövning görs.) 
  • Stiftelsen Skaraborgs Läns Sjukhem. Lögegatan 2A. 

 

Skultorp

  • Blank Söner. Solvägen 5. Kontakt: 0511-441010, info@blanksoner.se
  • Farmartjänst. Westers väg 4. Kontakta: 0500-41 00 35 alternativt 070-541 72 46.

  

De olika trygghetsbostäderna presenteras med bild, text och karta.