Bild på kockar.

Menyplanering

Måltidsavdelningen har 64 kök i förskola, grundskola, gymnasier och äldreomsorg. Vi strävar efter att laga maten så nära matgästen som möjligt. För menyplaneringen och matlagningen står engagerade och utbildade kockar. Grunden för menyplaneringen är att skapa goda smakupplevelser som stämmer överens med Livsmedelsverkets riktlinjer.

Vi lagar maten – tillsammans skapar vi måltiden

En måltid är mer än bara mat på en tallrik. Genom att arbeta med måltiden ur ett helhetsperspektiv kan varje skola och förskola tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för att maten hamnar i magen. Vällagad mat som äts i en lugn och trygg miljö ökar chanserna till mätta och nöjda matgäster.

Offentliga måltider har positiv påverkan på folkhälsan och utgör en utjämnande faktor i det socioekonomiska perspektivet. För en del matgäster utgör vår mat det enda lagade målet som äts på en dag. Det blir särskilt märkbart efter helger och lov då det går åt mer mat än andra dagar.

Påverka måltiderna

Skolmat engagerar och det är vi glada för, i våra restauranger har vi daglig kontakt med våra matgäster. Är du elev och vill kunna påverka måltiderna? Ta kontakt med din rektor och engagera dig i måltidsrådet på skolan. Kom också gärna och prata med oss direkt i skolrestaurangen.