Bild på två barn som går på en väg

Föräldrautbildningen BIFF: Barn i Föräldrars Fokus

Hur kan du hjälpa ditt barn vid en separation?

Välkommen till tre utbildningskvällar med fokus på barnen. 

  • När föräldrar separerar påverkas barnen
  • Både barn och föräldrar kan tappa fotfästet
  • Vilka känslor brottas barnen med och hur tänker de?


Du får tillsammans med föräldrar i liknande situation diskutera och ta del av kunskap om hur barn reagerar vid föräldrarnas separation. 

Utbildningen vänder sig till föräldrar som bor i Skövde kommun. Båda föräldrarna behöver inte gå kursen. Du anmäler själv ditt intresse. Om båda föräldrarna vill delta finns möjlighet att gå i olika grupper. Deltagandet är kostnadsfritt.

Utbildningen sker varannan vecka under tre tillfällen mellan klockan 18:00-20:00 på Staketgatan 14 i Skövde (SLA-huset). Välkommen med din anmälan via denna länk: Anmälan eller ring Familjerådgivningen 0500-49 87 04

Hösten 2021 - BIFF i digital form
Under våren 2021 erbjöd vi BIFF i digitalform vilket blev uppskattat. Har du tidigare anmält ditt intresse för BIFF men inte kommit med i grupperna i våras kommer du att kontaktas via mail för att erbjudas plats i höstens kurser. Det kommer troligen bli digitala kurser även under hösten 2021.

Du som inte anmält dig tidigare är välkommen att anmäla intresse via länken ovan (Anmälan) eller telefon så plockar vi in deltagare i grupperna i mån av plats annars hamnar du på väntelista för kommande grupper. Välkommen att höra av dig!

För mer information eller frågor: kontakta Familjerådgivningen,  telefon: 0500-49 87 04.

Här kan du läsa om vad man kan göra och tänka på när man inte lever tillsammans med den andre föräldern: Barn med föräldrar på olika håll